lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de setembre, 2009

Puigcercós diu que per convocar referèndums "no s'ha de demanar permís" i que aquest "va ser l'error d'Ibarretxe"

Joan Puigcercós ERC 150909 RAC1

En una entrevista a RAC1, el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha dit que l'exlehendakari basc va voler fer una consulta, “una proclamació unilateral”, que era un dret i en tenia l'estructura administrativa, i ha criticat que al final fes marxa enrere.

A Puigcercós se li ha preguntat com veuria una única candidatura independentista per a les properes eleccions al Parlament català. Per una banda, ha respost que hi estaria d'acord sempre que “es tingués l'objectiu molt clar i es tingués clar què es va a fer”. “A les portes d'una sentència del Tribunal Constitucional i al final d'un procés com és el projecte autonomista, tinc les portes obertes”, ha recalcat.

És aquí que ha tornat a parlar de l'exlehendakari dient que va articular un front comú per a la consulta que va guanyar i després es va fer enrere. L'error, segons Puigcercós, va ser que va voler mantenir el front i un front sense causa té elements nocius per a un país, “divideix el poble”. “Quan hi ha una causa, el front és legítim; no hi ha res pitjor per a un país que un front sense causa”, ha reafirmat.