lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 d’octubre, 2009

El ministre de Justícia evita donar suport a l'anul·lació del judici contra Lluís Companys

El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha evitat aquest dilluns donar suport a la petició de la Generalitat perquè el Tribunal Suprem (TS) revisi i anul·li el judici de l'expresident de la Generalitat Lluís Companys. Caamaño, que va lliurar la setmana passada un certificat de reparació moral a la família de Companys a Mèxic, ha afirmat que l'element "realment reparador", és aquesta declaració del govern espanyol.

"En principi jo crec que l'element fort, l'element realment reparador, és aquesta declaració d'il·legitimat que la democràcia espanyola rendeix a tots aquells que van perdre la seva vida, la seva llibertat, o els seus béns o patrimoni", ha sentenciat el ministre. Caamaño ha recordat que des que es va aprovar la llei de la memòria històrica el govern espanyol ja ha lliurat 500 certificats.

El president de la Generalitat, José Montilla, va recordar que la ciutadania encara espera un "darrer gest" per honorar el president màrtir. El govern, va advertir, no "desistirà" fins que s'aconsegueixi l'anul·lació del judici.