lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de novembre, 2009

Els pagesos denuncien els baixos preus que els 'imposen' les distribuïdores amb una tractorada a Móra la Nova

Els agricultors han fet una tractorada en què han participat uns 50 tractors i, després de fer un recorregut d'uns cinc quilòmetres entre Móra la Nova i Móra d'Ebre, han tallat la C-12 –Eix de l'Ebre- durant una mitja hora. Els agricultors han denunciat així els baixos preus que els 'imposen' les grans distribuïdores i l'encariment que pateixen els consumidors, així com han criticat els governs català i espanyol per 'no fer complir la normativa de comerç i consum'.

El coordinador d'UP a les Terres de l'Ebre, Joan Montesó, ha manifestat que els pagesos 'no poden resistir més' la crisi que pateixen, ja que les grans distribuïdores 'els escanyen vilment amb els preus, els terminis de pagament i les importacions de productes de fora que no segueixen les normes fitosanitàries' de l'Estat espanyol. Montesó ha destacat que, mentre els pagesos cobren preus 'per sota del que és just', els ciutadans també pateixen un encariment del consum i compren productes 'més insegurs'. 'Volem preus justos al camp i a la ciutat, perquè el pagès pugui viure i els ciutadans puguin consumir', ha reivindicat.

Amb la tractorada, els pagesos també han criticat que els governs català i espanyol 'només diuen que tenim raó però no posen res per la seva part' per solucionar la crisi del sector, tal com ha assegurat Montesó, qui ha afegit que 'no actuen ni fan aplicar les normes de comerç a les distribuïdores'.

ALEGO: TRACTORADA A LA RIBERA D' EBRE