lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de novembre, 2009

Viviane Reding avisa que tallar internet per castigar la pirateria va contra les normes de la UE

La comissària europea per a la Societat de la Informació, Viviane Reding, ha avisat avui el govern espanyol que tallar internet a qui en faci ús per intercanviar arxius protegits amb copyright 'va contra la normativa comunitària' si no es fa amb un 'procediment judicial'. Tot just avui comença, al Parlament europeu, el debat per tancar la reforma de les lleis sobre les telecomunicacions, on es tracta aquesta mateixa qüestió. L'aprovació definitiva de la reforma es farà demà.

Reding ha avisat el govern espanyol perquè preveu fer una llei contra la pirateria que, segons ella, contempla tancar internet a qui faci un ús fraudulent de la xarxa. Per això ha convidat les autoritats espanyoles a 'consultar a la Unió Europea abans d'entrar en allò que ben aviat es pot convertir en un carreró sense sortida'.

La comissària, a més, ha dit que la repressió no aturaria la pirateria i podia causar l'efecte contrari. També ha recordat que el govern espanyol ha de continuar treballant per augmentar la competència a la banda ampla i per aconseguir un servei de qualitat.