lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de desembre, 2009

Benach dubta de la unitat dels partits davant una sentència adversa a l'Estatut

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, dubta que els partits catalans es mantinguin units davant d'una eventual sentència adversa a l'Estatut del Tribunal Constitucional (TC). Benach ha assegurat que possiblement els partits no seran "responsables, conscients i capaços d'entendre que el país va per davant de l'interès electoral", tot i que considera que "la unitat és allò que dóna força, i és la millor resposta", segons assegura en una entrevista al diari Avui.

Benach considera que l'acord entre les forces polítiques "no s'ha demostrat fins ara" i crida els partits a "fer una autocrítica molt profunda en un moment històric" per a Catalunya.

El republicà assegura que Esquerra "predica" des de fa temps la majoria d'arguments a favor del dret a decidir que ara avancen "a marxes forçades" a la societat civil catalana, encara que assenyala que el partit ha de ser capaç de "evolucionar" en aquesta mateixa direcció i "aprofitar" millor moviments socials com les consultes sobre la independència de Catalunya.

Ernest Benach: “Dubto que amb el TC els partits anteposin el país a l’interès electoral” (Avui)