lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de desembre, 2009

Multitudinària manifestació a Bilbao en favor dels processats d'Egunkaria

Milers de persones es van manifestar ahir a la tarda en Bilbao en solidaritat amb els cinc directius del diari en basc Egunkaria detinguts el 2003 després de la clausura del rotatiu ordenada per l'Audiència Nacional espanyola, acusats i processats per la seva presumpta vinculació amb ETA. La manifestació va sortir a les cinc de la tarda de la plaça Aita Donostia de Bilbao rere una pancarta amb el lema Egunkaria lliure! portada, entre altres, pels directius encausats, Martxelo Otamendi, Joan Mari Torrealdai, Iñaki Uria, Iñaki Oleaga i Txema Auzmendi.

També van ser-hi presents el president PNB, Iñigo Urkullu, el viceccordinador d'Aralar, Jon Abril, Pello Urizar, d'EA, i Javier Madrazo i Mikel Arana, d'EB-Bereak. També es van manifestar els exlehendakaris Carlos Garaikoetxea i José Antonio Ardanza, així com membres dels sindicats ELA, LAB, CCOO, ESK, AQUEST-Eilas, EHNE i Hiru, i d'organitzacions culturals. No s'hi va presentar cap representant del PSE.

Urkullu va afirmar que li hagués agradat que els socialistes bascos també haguessin estat presents a la manifestació i que s'acabés 'l'impuls polític' que va portar a actuacions com el tancament d'Egunkaria. Finalment, va subratllar: 'No és acceptable un sistema policial en el qual, després de set anys i sigui quina sigui la sentència, que esperem que sigui absolutòria, el càstig està ja imposat.' Martxelo Otamendi: “Es tractava de donar un ensurt als bascos” (Avui)