lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de desembre, 2009

Benach recorda que Catalunya encara no és "políticament lliure"

Catalunya encara no és "políticament lliure", com volia Francesc Macià. Ho ha assegurat el president del Parlament, el republicà Ernest Benach, en fer l'ofrena floral de la institució que encapçala a la tomba del primer president de la Generalitat restaurada, mort fa 76 anys, el dia de Nadal de 1933.

Polítics catalans de diferents partits polítics participen avui en el tradicional homenatge al president a Macià, que es fa a la tomba del polític al cementiri de Montjuïc.

Els primers d'acudir-hi han estat els representants de la mesa del Parlament, amb Benach al capdavant. El republicà ha reivindicat la "plena vigència" del pensament de Macià, que va morir durant la II República i va ser substituït per Lluís Companys.

Benach ha resumit l'ideari polític de Macià en la necessitat d'aconseguir una Catalunya "políticament lliure, econòmicament pròspera, socialment justa i espiritualment gloriosa", cosa que contínua d'actualitat perquè no s'ha aconseguit, segons el president de la cambra catalana.