lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de desembre, 2009

Unió de Pagesos denuncia Carrefour per vendre com a catalanes mels importades

Unió de Pagesos ha formalitzat una denúncia a l'Agència Catalana del Consum contra Carrefour en que acusa la cadena d'hipermercats de vendre mel produïda a l'estranger sota la distinció Producte de Catalunya.

L'organització es va adonar de la presència als estants del supermercat de mels de les marques Granja San Francisco i Luna de Miel, les quals, "no estan produïdes a Catalunya" o només ho estan parcialment. A més, l'etiqueta dels mateixos productes ja contradiu el cartell indicatiu de Carrefour, segons Unió de pagesos. El sindicat agrari també ha denunciat davant l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) la presència d'antibiòtics "amb quantitats reduïdes però il·legals" en diferents mels distribuïdes per altres països, especialment de la Xina. En concret, es tracta de la mel Marlene Mil Flores distribuïda a LIDL, en la mel Mil Flores de Carrefour, les dues marques blanques, i en la mel Luna de Miel. Tant LIDL com Carrefour ja han retirat aquests productes de la venda al públic. Unió de Pagesos ha iniciat avui una campanya contra les "males pràctiques" que, segons el sindicat, segueixen els grans distribuïdors amb alguns productes agraris, especialment fruita, hortalisses i mel.

UP recorda que el consumidor té dret a estar informat sobre els productes que consumeix i, en el cas de les fruites i hortalisses, té dret a coneixe'n la procedència, la qualitat i el preu. La legislació també impedeix la venda de fruita en mal estat encara que, segons el sindicat, cadenes com Carrefour ho estan incomplint.