lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de gener, 2010

Baltasar torna a espolsar-se les puces

El conseller de Medi Ambient torna a dir que no sap res i torna a assenyalar amb el dit els Agents Rurals. Dilluns ja va comparèixer amb el cap del cos, Antoni Mur, per fer-li explicar davant de la premsa l'informe erroni que l'havia portat a anunciar que l'incendi d'Horta de Sant Joan, on van morir cinc bombers, va ser causat per un llamp latent, caigut sis dies abans a la zona.

Dos dies després de la notícia de les detencions, aquest dilluns, el conseller va comparèixer finalment davant els mitjans de comunicació i va assegurar que no sabia que la hipòtesi del llamp s'havia desestimat i que els Mossos tenien una altra línia d'investigació, a més d'insistir que ell s'havia limitat a explicar el que deien els Agents Rurals.

Tant ell mateix com Antoni Mur van assegurar que estaven sorpresos i que havien d'esperar a veure l'informe dels Mossos per certificar si el seu era equivocat i en quin punt era equivocat. Van dir que no sabien res de la investigació dels Mossos –que dos o tres dies després de la tragèdia ja investigava els dos sospitosos– fins que la premsa va anunciar les detencions. Cap dels dos va esmentar que hi havia un informe de l'Agència Estatal de Meteorologia que qüestionava la tesi del llamp latent, encarregat pels Agents Rurals –que pertanyen al departament de Baltasar– i entregat al jutjat de Gandesa a l'agost. No ha estat fins a aquest dissabte, quan l'ha tret a la llum el diari El País, que s'ha sabut que existia aquest estudi. I no ha estat fins a les set de la tarda tocades que la conselleria ha donat la seva versió dels fets, que intenta separar el conseller de la nova polèmica que es veu a venir.

Segons el comunicat, Baltasar "no va ser informat en cap moment de l’existència d’un informe de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMet) encarregat pel Cos d’Agents Rurals (CAR) i relacionat amb la investigació de l’incendi d’Horta de Sant Joan de finals de juliol". El País: La Generalitat ocultó un informe que excluía el rayo como origen del fuego

VilaWeb: Un estudi va descartar a l'agost el llamp com l'origen de l'incendi d'Horta de Sant Joan

El Punt: La revifada mortal s'hauria pogut evitar si la zona cremada s'hagués remullat bé

1 comentari:

No al cementeri nuclear a la Ribera d' Ebre ha dit...

Copieu aquesta carta, enganxeu-la en un correu electrònic i envieu-la a l’Alcalde d’Ascó (aj.asco@altanet.org) , amb copia a nocementerinuclear@yahoo.es


Senyor Rafael Vidal i Ibars,
El Parlament de Catalunya, igual que 61 ajuntaments i 7 consells comarcals del nostre territori (Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona) estant clarament en contra de que el cementeri nuclear s’instal·li ni a la Ribera d’Ebre, ni a les Terres de l’Ebre ni al Camp de Tarragona, i per extensió enlloc del territori de Catalunya.
Us volem recordar per tant, que fent compliment al mandat del Parlament, el Conseller d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, va fer arribar una carta al Ministeri d’Indústria demanant que el cementeri nuclear no s’instal·li enlloc de Catalunya.
A més, com els efectes i les repercussions del cementeri nuclear no són només locals (d’aquí que feu el repartiment de diners públics als ajuntaments del voltant), us demanem que no prengueu la decisió equivocada, i no acolliu el cementeri nuclear , respectant la voluntat de la majoria de la població, expressada pels seus representants polítics que van aprovar les mocions al Parlament, als ajuntaments i als consells comarcals.
L’Ajuntament d’Ascó, tot sol, no pot prendre una decisió d’aquest abast i hipotecar així el futur de les nostres comarques i de les nostres generacions futures. Sigueu conscients, que aquesta decisió que voleu prendre pot provocar una fractura social de greus conseqüències a la Ribera d’Ebre i al nostre territori.
No volem el cementeri nuclear a Ascó, ni a Catalunya!!!