lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de gener, 2010

The Economist: Dels toros i els vots

En l'edició d'aquesta setmana, The Economist repassa la situació política a Catalunya, 'El futur de Catalunya', resa el diari. En un article titulat 'Dels toros i els vots', el rotatiu analitza la ILP que s'està tramitant sobre la prohibició de les corrides, i arriba a la conclusió que la prohibició es deu a motius d'identitat nacional i no a la defensa dels drets dels animals. Ho argumenta dient que no es prohibeixen pràctiques similars com els correbous.

Així mateix, considera que el fervor nacionalista pot ser enganyós, basant-se en l'escassa participació que hi va haver en les consultes independentistes del 13 de desembre i, en aquesta línia, preveu un 'no' a la independència en un refréndum legal pel pes de Barcelona i les àrees metropolitanes.

Pel que fa a la sentència del TC, parla del punt mort al que ha portat el bloqueig entre el sector progressista i el conservador, encara que es fa ressò dels rumors d'una sentència imminent que espera interpretativa.

Finalment vaticina un triomf sense majoria absoluta de CiU. Un govern minoritari a l'estil del de ZP i un pacte de suport recíproc amb el PSOE que inclouria mesures liberizadoras de l'economia. D’aquesta manera, assenyala que el triomf de CiU és desitjat per molts fora de Catalunya per allunyar a l'extrema esquerra i al nacionalisme extrem del govern.

Avui: 'The Economist' culpa els pares de la Constitució de no haver definit bé "nació"