lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de gener, 2010

Ridao acusa Zapatero de donar l'esquena al catalanisme per por electoral

El secretari general d'ERC i portaveu al Congrés, Joan Ridao, ha acusat avui el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de "donar l'esquena al catalanisme constantment", buscant qualsevol altra alternativa política per tirar endavant les seves iniciatives, per temor al cost electoral que podria tenir.

Ridao ha lamentat que el president només hagi buscat suport a Catalunya quan li han fallat el PNB i el BNG, tot i que això afavorís un acord "satisfactori" sobre el nou model de finançament autonòmic. En preguntar-li sobre el balanç de l'últim any, el republicà ha subratllat que el PSOE "s'ha casat i divorciat" amb tots els grups al Congrés, amb la seva "geometria variable". Per Ridao, això és només un "eufemisme que emmascara la voluntat de Zapatero de fer-s'ho tot sol ", ha dit.

Alhora, ha assegurat que la dificultat del cap de l'Executiu espanyol per trobar aliats estables és a causa, en gran part, del fet que "tots els qui han compatibilitzat amb ell han sortit escaldats".