lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de març, 2010

Baltasar diu que Ascó no té "cap possibilitat" d'acollir el magatzem nuclear

Francesc Baltasar ICV 250310 CATr

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha assegurat que Ascó no té "cap possibilitat" d'acollir el magatzem de residus nuclears tot i que el Ministeri d'Indústria ha dit diverses vegades que s'estudien tots els emplaçaments candidats.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Baltasar ha anunciat que el Govern presentarà en "molt pocs dies" les al·legacions pertinents a la candidatura d'Ascó, que es basaran en diversos aspectes, com ara criteris tècnics o de protecció civil.

El conseller ha explicat que en les al·legacions també s'adjuntarà la resolució aprovada pel Parlament fa pocs dies amb 111 vots a favor i 14 abstencions, en què es desestima l'opció d'Ascó, sota la premissa que l'emplaçament final requereix del màxim consens entre administracions.

"Catalunya ha fet una contribució més que suficient a l'energia nuclear", ha reiterat, i alhora ha assenyalat que abans que finalitzi el termini de presentació d'al·legacions --en els pròxims dies--, Catalunya explicarà perquè està "radicalment en contra" d'acollir aquesta instal·lació.

laVanguardia: Baltasar asegura que Ascó no tiene "ninguna posibilidad" de acoger el almacén de residuos nucleares