lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de març, 2010

Els antinuclears recullen al·legacions contra el cementiri nuclear d'Ascó

La Coordinadora Anti Cementiri Nuclear de Catalunya (CANC) ha iniciat una campanya per recollir al·legacions amb l'objectiu de frenar la candidatura d'Ascó a acollir el cementiri de residus radioactius i el seu centre tecnològic associat.

En una nota de premsa emesa aquest dimarts, la CANC ha mostrat el seu malestar amb el ministeri d'Indústria espanyol perquè únicament els ha concedit un termini de vint dies per tractar d'aturar la construcció "d'una instal·lació que ha d'acollir uns residus que duraran milers d'anys".

El principal argument de la coordinadora és demostrar que la candidatura d'Ascó no disposa del consens social, institucional i territorial que el Congrés dels Diputats va considerar imprescindible per albergar un cementiri nuclear. La CANC considera que el rebuig mostrat per més d'un centenar d'ajuntaments, deu consells comarcals, la Diputació de Lleida i el Parlament de Catalunya són suficients per desacreditar el projecte. A més, la CANC exposa que "la instal·lació del cementiri és una solució amb fons públics que aporten els ciutadans d'un problema generat per una activitat privada", i culpa l'Estat espanyol del fet que els residus –generats principalment per les empreses elèctriques– recaiguin sobre la ciutadania.

Les al·legacions es poden imprimir des del blog de la coordinadora i es poden enviar per correu ordinari o signant en línia des de la mateixa pàgina.