lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 d’abril, 2010

Canal 9 amenaça d'anar als tribunals si la retransmissió de TV3 del Vila-real-Barça arriba al País Valencià

Canal 9 denunciarà als tribunals Acció Cultural del País Valencià si l'entitat permet que la retransmissió de TV3 del Vila-real-Barça arribi fins al País Valencià. L'entitat és la titular dels repetidors que fan arribar el senyal de Televisió de Catalunya al territori governat per Francisco Camps (PP), i la Generalitat Valenciana vol impedir de totes totes que s'utilitzin els reemissors que encara funcionen –n'hi ha de clausurats judicialment a petició del govern valencià– emetin el partit d'aquest dissabte, de màxim interès.

Per això, la televisió valenciana ha fet arribar a Acció Cultural un requeriment notarial en què exigeix a l'entitat que “s'abstingui d'emetre dins del territori de la Comunitat Valenciana” del Vila-real-Barça, ja que consideren que Canal 9 té en exclusiva els drets d’emissió d’aquest partit al País Valencià.

Segons un comunicat d'Acció Cultural, Canal 9 adverteix en el requeriment que, en cas d'incompliment de la seva exigència, "es reserva l'exercici de les accions civils i penals que corresponguin”, i també “la reclamació d'indemnitzacions pels danys i perjudicis causats”.

Davant d'aquesta "amenaça de càstig legal i econòmic", Acció Cultural ha decidit no emetre els partits. L'entitat creu que aquest avís "expressa la certesa que té Canal 9 que els televidents valencians, cas de poder triar, prefereixen veure aquests partits (i no només l’esport) a TV3", i per això ha decidit "impedir que els valencians tinguin dret a la lliure elecció de canal".

Acció Cultural aprofita l'incident per "fer una crida als ciutadans per fer un darrer esforç per recollir els pocs milers de signatures que falten per arribar al mig milió de signatures vàlides per fer possible la tramitació del projecte de llei que impulsa la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió sense Fronteres".