lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 d’abril, 2010

El nou ponent del TC vol anul·lar almenys 22 articles de l'Estatut

Els magistrats del TC ja tenen tres esborranys de la nova ponència sobre l'Estatut que ha redactat, per arribar a una sentència, el vicepresident de l'alt tribunal, Guillermo Jiménez.

Segons publica aquest divendres el diari El País, Jiménez ha entregat les seves propostes als seus companys, i totes tres endureixen notablement la retallada plantejada per la magistrada Elisa Pérez Vera, del bloc progovernamental.

Segons les fonts consultades pel rotatiu, la versió més suau de les tres plantejades per Jiménez per a la sentència declara inconstitucionals 22 articles (sencers o en part), un 50% més que la ponència de Pérez Vera, que n'havia marcat 15 a banda de proposar una reinterpretació d'una vintena més.

Entre els preceptes assenyalats per Guillermo Jiménez, hi ha l'article 8.1 de l'Estatut, on els "símbols nacionals de Catalunya" quedarien reduïts a "símbols de Catalunya", perquè no hi hagi cap referència a Catalunya com a nació.

Les altres dues propostes encara són més restrictives amb l'Estatut, segons El País, que no aclareix quants articles més en sortirien retallats.