lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 d’abril, 2010

Jaume Cabré, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2010

L'escriptor Jaume Cabré rebrà el 42è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes com a reconeixement a la seva obra, "sòlida, madura i reconeguda" i a la "coherència personal" que l'ha portat a escriure únicament en català, una forma de mantenir "la dignitat de la llengua", segons ha assegurat el membre del jurat Joaquim Maria Puyal, que ha anunciat la tria aquest dijous.

Autor de la novel·la Les veus del Pamano, un èxit editorial portat a la televisió per TV3, Cabré no ha amagat la seva emoció en veure reconegut el seu "treball poc èpic" com a escriptor. Tanmateix, també ha volgut remarcar la seva faceta com a mestre , "en el sentit més bàsic de la paraula", quan exerceix com a professor i catedràtic de la Universitat de Lleida (UdL) i com a guionista de diverses pel·lícules i sèries de televisió.

El premi està dotat amb 30.000 euros i una escultura al·legòrica que representa "la resistència, la defensa i la solidesa", els valors en què s'inspira Òmnium Cultural, l'entitat que des del 1969 atorga els premis.