lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 d’abril, 2010

L'acte de suport a Garzón a Barcelona es converteix en una reivindicació de la democràcia

L'acte celebrat aquest matí a la Universitat de Barcelona (UB) en suport al jutge Baltasar Garzón s'ha convertit en una defensa de la democràcia i de la independència judicial, i en una denúncia dels "hereus del franquisme", Falange Española, que ha promogut la causa contra el magistrat.

En un paranimf de la UB completament ple d'estudiants, polítics, entre ells l'expresident català Pasqual Maragall, periodistes i actors i cantants, la universitat barcelonina ha acollit avui el primer acte públic en solidaritat amb Garzón, en què han intervingut l'exfiscal José María Mena, l'escriptora Rosa Regàs i el filòsof Norbert Bilbeny. Els cantants Paco Ibáñez, Marina Rosell i Quico Pi de la Serra han posat la nota de reivindicació musical a aquest acte, que ha fet reviure a molts dels assistents temps pretèrits, quan justament hi havia tancades a la universitat per demanar llibertat i justícia.

A l'acte de Barcelona, organitzat per una plataforma de ciutadans que té el suport de la Generalitat, també hi han assistit el rector de la Universidad Complutense de Madrid, Carlos Berzosa, i l'exfiscal en cap Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, que el dia 13 van participar en un acte de reconeixement i suport al jutge Baltasar Garzón organitzat pels sindicats UGT i CCOO. José Maria Mena s'ha mostrat durant la seva intervenció molt crític amb el Tribunal Suprem, que ha acceptat a tràmit tres querelles contra Garzón, una d'elles per instruir una causa pels crims comesos pel franquisme.

Segons ell, "escandalitza que se li imputi a Garzón dilació en la instrucció de la causa, que el va tenir ocupat 11 mesos durant els quals li van arribar 17 denúncies de diferents associacions, quan el Tribunal Constitucional està embolicat amb l'Estatut de Catalunya des de fa quatre anys".

LaVanguardia: El acto en defensa de Garzón en la UB culmina en un alegato de Mena contra la "criminalización" del juez

Avui: Maragall i Jiménez Villarejo fan costat a Garzón

1 comentari:

agitador homologado ha dit...

todos somos Garzón, todos tenemos la obligación ciudadana de defender la memoria y la JUSTICIA.

no a la nueva im PP unidad, todos estamos en la LUCHA POR LA JUSTICIA.