lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de maig, 2010

Castells apunta que la retallada del sou dels funcionaris es farà de forma proporcional al nivell salarial

Antoni Castells PSC 130510 CATr

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha apuntat que la retallada del 5% de mitjana anunciada pel govern espanyol sobre els sous dels treballadors de l'administració pública, a Catalunya serà aplicada "de manera justa" i tenint en compte les rendes, és a dir, que seran "els que més guanyen els que tinguin una major retallada".

Castells ha afegit, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio aquest dijous, que la mesura no seria ara tan dràstica si el 2009 no s'haguessin apujat els sous dels funcionaris, un fet que considera que no va tenir sentit tenint en compte la frenada en l'augment dels preus i l'augment de l'atur. Segons el titular d'Economia i Finances, probablement si aleshores s'hagués fet aquest esforç, la retallada anunciada en els sous dels funcionaris a partir del mes vinent no seria ara tan dràstica.

No obstant això, però, Castells s'ha mostrat convençut de la necessitat de la mesura. Una mesura que, a Catalunya, segons ha anunciat el conseller, s'aplicarà "de forma justa" de manera que la retallada salarial del 5% de mitjana serà proporcional al nivell salarial dels treballadors públics. La Generalitat ha de presentar en els propers dies el seu pla concret per reduir el dèficit fiscal, on es concretaran aquesta i d'altres mesures que s'aplicaran de forma "immediata".