lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de maig, 2010

Lukánikos, el gos de les protestes d'Atenes, triomfa a la xarxa

Lukánikos, el gos que apareix a multitud de fotografies enmig de les protestes que s'estan vivint a Atenes en contra del Govern grec, està a punt de convertir-se en tota una celebritat a internet.

L'animal, segons sembla, va agafar el 2008 el relleu d'un altre gos ja desaparegut, Kanellos, que també va tenir el seu moment de glòria en manifestacions passades. Però la fama de Lukánikos (que significa salsitxa) sembla haver superat la del seu predecessor: ha aparegut encapçalant diverses protestes, enmig de gasos lacrimògens, i fins i tot en actitud agressiva cap a un grup d'antiavalots... Així, el gos ja acumula diversos grups de fans a Facebook --amb milers de seguidors--, multitud de vídeos a Youtube o una pàgina web dedicada totalment a les seves gestes, Rebel Dog. Aquí es mostren fotos de Lukánikos, cites sobre l'animal o el cas d'un gos similar a Hondures.

Així, doncs, segons informa The Daily Telegraph, a la xarxa afloren multitud de comentaris que alaben la figura de l'animal amb comentaris com "El gos és un heroi de veritat" o "¿Esprai de pebre? El gos protesta se'l pren per esmorzar".