lo carrer del riu

08 de maig, 2010

Sevilla 2 - Barça 3

Puyal 080510

El Barça ha passat de ser campió a haver de serrar les dents perquè no se li escapés la Lliga. Així de bonica i així de dramàtica ha estat la nit blaugrana a Sevilla, que ha deixat l’equip a un pas del títol i el Madrid amb un pam de nas. El mà a mà, que ha deixat a 28 punts el tercer, es decidirà en l’última jornada, contra el Valladolid i el Màlaga, dos rivals que caminen units per la pendent que els pot fer rodar cap a Segona. Però costa imaginar que el Barça deixi escapar al Camp Nou el que aquesta nit ha acabat defensant com un heroi. Ha estat un final terriblement cruel, que cap culer es podia imaginar quan al minut 61, Pedro ha col·locat el 0-3 al marcador, tornant a acompanyar Messi i Bojan, enmig d’una de les millors actuacions de la temporada, similar a la de Vila-real. Un partidàs que adquireix més valor per la pressió que l’envoltava i que s'ha complicat innecessàriament en dos minuts, quan l’equip ha comès un pecat que gairebé no comet mai. S'ha sentit la mar de bé, tranquil, convençut que ja estava tot fet –perquè ho estava– i en un tancar i obrir d’ulls se li ha ennuvolat la vista. Tot just uns minuts, però prou per condemnar-lo a un suplici massa injust per tot el que ha ofert. Dos gols que, a més, han coincidit amb la reacció del Madrid. Fins i tot en això, la Lliga ha cuidat el guió, en una obra perfecta, plena de suspens i d’emoció. Ha deixat que el Barça se sentís campió, al mateix temps que angoixava el Bernabéu, amb un Athletic capaç d’empatar jugant amb deu. Mentre el Barça s’exhibia, els blancs les passaven de tots colors. Així que el Sevilla s'ha posat 2-3, el Madrid ha començat a fer un gol darrere l’altre. Serà un gran segon, el millor, però Florentino no s'ha gastat 260 milions per quedar-se una altra vegada en blanc, enfosquit per l’equip de Guardiola. El Barça, en canvi, acaricia el quart títol de la temporada, el setè de l’era Guardiola. Així que aquesta nit l’Eyjafjalla (un altre cop el volcà nòrdic ha entrat en escena) poca cosa ha pogut fer per molestar un equip imparable. L’únic que ha tret fum ha estat el Sevilla en l’inútil intent de seguir les empremtes blaugrana, el bonic rastre que anava deixant la pilota, d’un costat a l’altre, de peu a peu. Messi, Bojan i Pedro, els tres petits, els nois de casa, una altra vegada, han posat el partit de cap per avall i, al final, ells, i tots els altres s'han arremangat per defensar la Lliga fins a l’últim sospir, mentre el Bernabéu estava més pendent de l’empat del Sevilla que de celebrar el seu tardà sac de gols. No ha arribat. El Barça té la Lliga a la mà. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit