lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de juny, 2010

ERC culmina el procés d'incorporació de sensibilitats internes a la direcció

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha culminat el procés d'incorporació als òrgans directius de les sensibilitats que conviuen al partit en la reunió del consell nacional que ha fet avui al matí a la seu de Barcelona. El president del partit, Joan Puigcercós, i el secretari general, Joan Ridao, han proposat Jordi Portabella per presidir el consell nacional, proposta acceptada amb el 83% dels vots. Paral·lelament, la portaveu del grup municipal a Barcelona, Ester Capella, s'ha incorporat a l'executiva nacional ocupant el lloc que ara ocupa com a membre nat Jordi Portabella, que s'hi manté com a president del consell nacional.

Alhora, dirigents de confiança de Puigcercós i Ridao s'han incorporat als òrgans directius de la federació de Barcelona, liderada per Portabella i Oriol Amorós. Amb aquests canvis, Puigcercós i Ridao donen per culminat el procés d'incorporació de les sensibilitats i accents que conviuen al partit. Ho fan dos anys després del convuls congrés nacional, que es va tancar amb una executiva monocolor de l'entorn de Puigcercós i un compromís d'integració a l'executiva de la resta de sectors.

Avui, la direcció ha fet el pas definitiu, després de la incorporació a l'executiva, el juliol passat, de Marina Llansana, Carles Mundó, Enric Aloy i Lluís Salvadó, significats de l'entorn del vice-president del govern tripartit, Josep-Lluís Carod-Rovira.

Incorporat l'entorn de Carod, ressituat el de Portabella i amb Joan Carretero i els seus seguidors de Reagrupament fora d'ERC, a la direcció del partit només li manca tancar la carpeta dels crítics d'Esquerra Independentista, poc visibles darrerament, liderats pel diputat i candidat d'ERC a Badalona Uriel Bertran.

1 comentari:

Toni ha dit...

Us deixo un vídeo que fa reflexionar. Si us agrada ja sabeu que en podeu fer difusió ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=HYzIA3RbA7I