lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 d’octubre, 2011

Bosch: «Espanya actua contra Catalunya»

"L'Estat espanyol no només no ens és propi sinó que moltes vegades actua contra Catalunya". Aquesta és la premissa que, segons el candidat d'Esquerra-RCat-Catalunya Sí a les eleccions generals del 20-N, Alfred Bosch, comporta el creixement de l'independentisme que apuntava l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) difosa aquest matí.

Des d'un acte de precampanya a Figueres, Bosch no s'ha sorprès del percentatge de catalans xifrat pel CEO, un 45,4%, que votaria sí a un referèndum d'independència. Pel candidat independentista els catalans "no abracen la independència com a caprici, sinó per la voluntat de viure millor", i ha insistit que cal que la gent es convenci que si Catalunya pogués administrar-se sola, "estaria molt millor".

En aquest sentit ha subratllat que Catalunya podria pagar unes infraestructures adequades "si no fos pel dèficit fiscal", per exemple. Per això ha assegurat que no li estranya el resultat del baròmetre del CEO. "La gent té el convenciment que la unió amb Espanya no funciona", ha reblat.