lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 d’octubre, 2011

La Inspecció de Treball s'acarnissa amb les empreses catalanes

Catalunya és la que registra més actes d'infracció. Mos ataquen per tots los fronts !!! La Inspecció de Treball mira amb lupa i zel les empreses catalanes. Així ho demostren les xifres publicades pel ministeri de Treball i Seguretat Social espanyol del primer semestre de l'any. Segons el balanç registrat de l'activitat de la Inspecció del Treball i la Seguretat Social, Catalunya va patir 66.158 actuacions del cos de vigilància laboral entre el gener i juny d'enguany, de les quals 10.100 van acabar amb actes d'inspecció per valor de 19.552.747,97 euros.

Uns registres que en termes absoluts situen les empreses catalanes en el número U del rànquing de sancions de tot l'Estat i la que proporcionalment rep més multes administratives per les actuacions realitzades. De fet, Catalunya lidera el número de sancions però no d'import de multes, que ostenta la medalla de plata, ja que el podi se l'emporta Andalusia amb 21.267.331,29 euros després d'haver-se realitzat 124.038 actuacions inspectores, de les quals només 9.928 van acabar amb acta d'infracció, és a dir, un 8% van acabar amb sanció administrativa.

De l'estadística del ministeri destaca la poca efectivitat, en termes proporcionals, de l'activitat inspectora en d'altres comunitats autònomes a diferència de la que pateix Catalunya, on el percentatge d'actuacions inspectores que acaba amb sanció és el doble que a la resta de territoris.

Per exemple, la comunitat de Madrid, va registrar 51.302 actuacions, de les quals només 3.639 van acabar amb acta d'infracció, és a dir, un 7%. Un percentatge molt per sota de la ràtio d'eficiència a Catalunya que va és del 15,3%, també molt per sobre la resta de comunitats, com per exemple Andalusia que, com abans hem apuntat, és del 8%.

Cap comentari: