lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de novembre, 2011

Troben radiació en l'orina de 104 nens de Fuksuhima

El major índex registrat, trobat en un nen d'un any, va arribar als 187 becquerels per litre La consultoria mèdica RHC Japan ha afirmat que s'han detectat materials radioactius en l'orina de 104 nens de la prefectura de Fukushima, on s'ubica la central nuclear de Fukushima Dai-ichi, segons la cadena de televisió japonesa NHK.

La consultoria, amb base a Tòquio, ha recollit mostres d'orina de nens d'entre zero i sis anys a la ciutat de Minamisoma per comprovar els efectes interns de l'exposició a la radiació. Les proves es van realitzar a petició dels pares d'una escola de la localitat.

Dels 1.500 exemples que han estat analitzats, un 7% dels mateixos conté traces de cesi radioactiu. Els nivells del material han estat detectats en unes quantitats d'entre 20 i 30 becquerels per litre (Bq/l), lleugerament per sobre del nivell mínim per ser detectat.

El major índex registrat de tots, trobat en un nen d'un any, va arribar als 187 Bq/l. La consultoria ha assenyalat que no hi ha hagut exposició interna que pugui suposar un risc per a la salut dels nens.

El director de l'Institut Nacional de Ciències Radiològiques, Makoto Akashi, ha assenyalat que, tot i que les anàlisis necessiten verificació, apunten que els nens de Fukushima han pogut estar exposats a la radiació interna.