lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 d’octubre, 2007

El permís atorgat a la línia eòlica trenca el govern d'unitat a la Fatarella

Manca d'informació, de transparència i de voluntat de cercar el consens entorn del pas de la línia eòlica, eren les raons esgrimides ahir pels tres regidors de l'UPTA, Anna Segura, Andreu Rius i Alonso Álvarez, per presentar la dimissió de les seves funcions al capdavant de les regidories de Turisme i Joventut; Agricultura,Reg i Camins, i Educació, Infància i Escola de Música.

El govern d'unitat format pels quatre regidors d'ERC, els tres regidors dimitits d'UPTA i els dos regidors de CiU, ha deixat d'existir pocs mesos després de la seva formació. El detonant ha estat l'atorgament aquesta setmana per part de l'alcaldessa, la republicana Carme Pelejà, dels permisos per al pas de la línia d'alta tensió que ha d'evacuar l'energia generada a una desena de parcs eòlics projectats a l'altiplà de la Terra Alta i per a la construcció d'una subestació elèctrica integrada en aquest mateix projecte. Els permisos de la Fatarella poden accelerar l'inici de les obres de la línia d'alta tensió previstes per a aquesta tardor.

L'alcaldessa recordava ahir al Diari que ha estat molt escrupulosa: «hem sol·licitat tots els informes tècnics i jurídics pertinents abans d'atorgar els permisos». Un cop rebuts tots els informes, «no es podia fer res més, havíem de donar-la; en cas contrari, l'Ajuntament podia incórrer en un delicte de prevaricació», assegurava. Pelejà afegeix que aquest posicionament ha estat exposat als companys de l'equip de govern i a tot el veïnat, «tot i que en aquest tema em vaig trobar la feina feta, ja estava tot dat i beneït», sentencià.