lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de novembre, 2007

Què en farem de tanta merda ?

L'abocador de Tivissa admetrà l'arribada de part dels residus municipals generats de les comarques del Baix Penedès, Alt Camp i Tarragonès mentre no entri en funcionament, l'any 2009, la planta de tractament projectada a Botarell dels residus que no s'han recollit de forma selectiva.

Aquesta és la principal novetat del nou conveni de gestió de l'abocament signat dijous en el transcurs d'una reunió al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre entre l'Agència Catalana de Residus (ACR), el Consorci de Residus de la Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat, l'Ajuntament de Tivissa i els propietaris del dipòsit, l'empresa Gestió i Recuperació de Terrenys SA. El conveni estaria vigent fins al 31 de desembre de 2009.

En el mateix acord, s'inclou la voluntat de l'ACR de construir a la Ribera d'Ebre una planta de compostatge i una planta de triatge similar a la de Botarell però de menors dimensions per reduir l'entrada de residus municipals a l'abocador. Finalment, el conveni estableix el pagament en tres anualitats de 180.000 euros per part de l'empresa propietària del dipòsit al Consorci de Residus per a millorar la gestió de la recollida selectiva en els municipis integrants del consorci. D'altra banda, s'està negociant un segon ajut pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.