lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de novembre, 2007

Roc Llop i Convalia. L'exili d'un poeta miravetà.

Emigdi Subirats i Josep Maria Sáez guanyen el XIII Premi Artur Bladé i Desumvila.

L'assaig Roc Llop i Convalia. L'exili d'un poeta miravetà, de l'ampostí Emigdi Subirats i el miravetà Josep Maria Sáez, es va endur ahir el premi d'assaig Artur Bladé i Desumvila. El veredicte es va fer públic en el sopar d'entrega de premis al centre cultural que porta el nom de l'escriptor, a Benissanet.

El guanyador es va conèixer ahir pels volts de les 11 de la nit. Roc Llop i convalia. L'exili d'un poeta miravetà va guanyar els 2.200 euros del XIII Premi d'Assaig Artur Bladé i Desumvila.

A més del premi en metàl·lic, Subirats i Sáez també aconsegueixen, com a guardó, que es publiqui l'obra guanyadora dins la col·lecció Daliner.

A l'acte també hi va assistir el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, que va arribar-hi pels volts de les nou del vespre. Un membre del CERE, Albert Pujol, va ensenyar al vicepresident l'exposició sobre l'Artur Bladé i Desumvila que hi ha al centre cultural que porta el nom de l'escriptor. A més, Carod-Rovira es va endur quatre punts de llibres que el centre cultural ha fet sobre Bladé i Desumvila i va saludar cordialment el fill de l'escriptor, Artur Bladé. L'alcalde de Benissanet va regalar a Carod-Rovira l'obra completa de l'escriptor de Benissanet, que ha estat publicada recentment.

Al lliurament de premis també hi van assistir el delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó; el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Josep Solé; l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Josep Duran, i el de Flix, Pere Muñoz.

Viquipèdia: Roc Llop i Convalia