lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de gener, 2008

Entra en funcionament l'Agència Tributària de Catalunya

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha entrat en funcionament amb el fins ara director del programa de reforma de l'Administració Tributària, Josep Costa, com a director de l'organisme, segons va anunciar la Generalitat el 24 de desembre després de l'aprovació del decret.

La seu central de la ATC està ubicada a Barcelona, en el mateix edifici del carrer Fontanella que ara ocupa el departament de gestió de la direcció general de Tributs, i té estipulada una delegació a cadascuna de les capitals de província. En uns tres anys la ATC ocuparà una nova seu "més àmplia i definitiva", segons el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha visitat la seu central de Barcelona avui dimecres 2 de gener acompanyat pel conseller Castells, dirigents de la ATC, empresaris, sindicalistes i parlamentaris.

Castells ha assenyalat que l'aprovació d'aquest decret "és l'últim pas necessari perquè Catalunya pugui posar en marxa l'Agència Tributària", la primera institució en matèria d'autogovern que es constitueix gràcies al nou Estatut i que convertirà Catalunya en "la primera comunitat autònoma que disposi d'una agència amb personalitat jurídica pròpia i autonomia funcional per recaptar els tributs propis i els cedits totalment".