lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de gener, 2008

La reunió del tripartit per "actualitzar el Pacte d'Entesa" serà "immediatament després de les festes"

El cap de llista per ERC al Congrés, Joan Ridao, ha confirmat que la reunió proposada per la direcció republicana entre les tres forces del tripartit en tots els àmbits –Govern, partits i grups parlamentaris- serà 'immediatament després de les festes', tot i que no ha pogut indicar una data concreta. Ridao ha remarcat que 'no es pot confondre actualització amb reformulació' del Pacte d'Entesa, i ha assegurat que la reunió servirà per 'actualitzar els objectius estratègics' comuns, així com 'els mecanismes de relació i contacte, polir diferències i encarar el futur més immediat' a partir de les 'noves circumstàncies' que han anat sorgint. ERC anirà a la reunió amb una agenda de temes en la qual prioritzarà les transferències pendents de l'Estat espanyol a la Generalitat i el model de gestió de l'aeroport de El Prat.

'Hi ha circumstàncies que es van modificant', ha afirmat Ridao, i per això les bases de l'acord d'Entesa 's'ha d'anar actualitzant periòdicament'. Com en l'etapa anterior del tripartit, liderada per Pasqual Maragall, el dirigent republicà creu necessari que aquesta reunió es produeixi periòdicament en funció de 'la realitat, que canvia dia a dia'.

El cap de cartell d'ERC ha insistit que 'no es tracta de reformular el pacte', que té escassament un any de vigència, sinó de prioritzar-ne alguns continguts. En aquesta línia, i per evitar lectures esbiaixades, ha volgut subratllar que aquests continguts els presentarà ERC 'en funció de la direcció i no de cap sector crític' del partit, en clara referència a Esquerra Independentista i el Reagrupament.