lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de gener, 2008

L'Evolució independentista a l'Estat

Ara toca Catalunya i Euskadi, però de ben segur que el sentiment independentista, que ja creix a les Canàries, s'apoderarà de la majoria de nacions històriques que hi ha a la península Ibèrica. Només caldrà que vegin els beneficis que, en qüestió d'un parell d'anys, ja el 2016, gaudirà Catalunya després d'aconseguir la independència.

Som molts els independentistes que creiem que l'Estat de les autonomies és una farsa i el futur dels Estats passa per la fragmentació en territoris cohesionats i governats des de la proximitat. El geògraf Marc Belzunces n'és un d'ells, i ha fet una sèrie de post al seu bloc on especula sobre l'evolució independentista de les nacions que formen l'Estat espanyol. Segons el seu mapa, que podeu veure a continuació, la primera en independitzar-se seria Euskadi, la seguiria Catalunya, Navarra, les Illes Balears, les Canàries, Galícia i finalment el País Valencià. L'Estat espanyol deixaria de ser "Espanya", aquest concepte inventat per justificar l'opressió, i tornaria a esdevenir la Castella originària.

Segons l'especulació de Belzunces, al final, d'aquí un període històricament curt -30 anys?- els Països Catalans aconseguirien esdevenir, a la fi, una República independent i unificada.

A continuació, fent click, podeu veure aquesta cronologia d'història ficció: