lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de gener, 2008

Puigcercós assegura que les vegueries seran una realitat

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, ha assegurat que les vegueries entraran en vigor després de les pròximes eleccions municipals per garantir la migració amb les Diputacions. Així, segons el conseller 'el país no aguantaria suportar més administracions', i el traspàs de Diputacions a vegueries només es pot fer en el moment de la reelecció dels membres que composaran els consells de vegueria. Puigcercós ha detallat que, mentrestant, el Govern està preparant la Llei de governs locals on s'ha de definir què és una vegueria, una composició de les vegueries i el seu finançament; i ha insistit que si alguna vegueria 'és inqüestionable' és la de les Terres de l'Ebre.

El conseller ha deixat clar la importància de fer una llei que defineixi què és una vegueria i com es finança, ja que si es fa per criteris de població les Terres de l'Ebre sortirien perjudicades de la divisió de la Diputació de Tarragona en dues vegueries. Segons Puigcercós, s'han d'introduir nous criteris com la dispersió de la població, els nuclis, l'extensió territorial, etc.

Segons el titular de Governació, la llei es podrà enllestir dins d'aquest 2008, per iniciar la transició entre les Diputacions i les vegueries.