lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de febrer, 2008

Joan Puigcercós: "Totes les declaracions d'independència són unilaterals"

Les reticències del govern espanyol respecte a la independència de Kosovo acabaran caient. Ho ha vaticinat el conseller de Governació i secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, després de la reunió de l'executiu català d'avui.

Tot i advertir que el tripartit no ha abordat la qüestió de Kosovo a la reunió d'avui –no hi ha, per tant, una posició del govern de la Generalitat–, el conseller ha fet notar que "totes les declaracions d'independència" de la història han estat unilaterals, excepte en el cas de Txèquia i Eslovàquia, que es van separar de comú acord. "Potser hauria estat desitjable que Kosovo i Sèrbia s'haguessin posat d'acord, però no ha estat així i el Parlament kosovar ha pres una decisió", ha apuntat el conseller.

Per Puigcercós, no s'acaba d'entendre la posició del govern espanyol ni la del PP, que coincideixen a mantenir els recels per la creació del nou Estat balcànic. "Els hauria de fer pensar el fet que gairebé tota la comunitat internacional tira cap a una altra banda", ha assenyalat. Aquesta pressió internacional, sobretot quan s'hi afegeixi l'ONU, acabarà fent que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero reconegui Kosovo com a Estat, segons les previsions del conseller republicà. "A Felipe González també li va costar reconèixer Croàcia i Eslovènia, i al final ho va fer", ha sentenciat.