El projecte contindrà, a finals del 2010, un total de 575.000 entrades, 250.000 connexions hipertextuals internes i 50.000 fotografies, xifres que la convertiran en una de les millors enciclopèdies del món. De moment, el projecte ja compta amb un total de 270.000 documents entre la Gran Enciclopèdia Catalana posada al dia, el Gran Diccionari de la Llengua Catalana i 30.000 articles de la Gran Enciclopèdia Catalana en anglès.
L'Enciclopèdia fa deu anys que està a internet, al domini www.grec.cat, que ara desapareix per donar pas a www.enciclopedia.cat, però la seva consulta era íntegrament de pagament. Les escoles públiques de Catalunya i la Generalitat tenien lliure accés mitjançant una subscripció col·lectiva, i aquesta democratització la posarà a l'abast de tota la població.
Segons el director general del Grup Enciclopèdia Catalana, Albert Pèlach, quan s'esgotin els exemplars en paper de L'Enciclopèdia actual, la de 24 volums, es farà una reedició en paper més compacta de la versió renovada, la que s'anirà forjant on line.
El projecte és "autosostenible financerament", segons Plach, ja que Enciclopèdia Catalana "garanteix els recursos inicials" i es preveuen acords de patrocini i de venda que, "sense abusar-ne", siguin fonts d'ingressos amb què es pugui renovar progressivament el servei.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada