lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 d’abril, 2008

El Govern espanyol recalca la seva oposició al transvasament del Segre

De la Vega 040408 La vice-presidenta del Govern d'Espanya, María Teresa Fernández de la Vega, ha fet costat a les tesis de José Luís Rodríguez Zapatero i del Govern d’Aragó, i ha dit que el projecte de transvasament del Segre és “totalment inviable”, des d'un punt de vista tècnic, perquè el cabal del riu català és “totalment insuficient” i causaria masses perjudicis en l'agricultura i les centrals hidroelèctriques.

El govern espanyol ha desacreditat, un cop més, els arguments del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, segons els quals el transvasament del Segre és un projecte necessari per proveir d'aigua l'àrea de Barcelona a la tardor si persisteix la sequera.

Amb tot, el responsable de Medi Ambient va dir que mantenia la intenció de dur-lo a terme i va reclamar al govern espanyol que proposés “mesures urgents”, si no veia bé el transvasament. Segons la conselleria aquest és l'únic projecte que a curt terme pot garantir el proveïment d'aigua si continua la sequera. De la Vega, en canvi, ha dit que n'hi ha d'altres, que els estudien i que ja els explicaran.