lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 d’abril, 2008

La Plataforma en Defensa de l'Ebre crida a participar en l'assemblea general prevista per al dia 19 d'abril.

PDE 040408 CATr El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va suspendre ahir al matí el que havia de ser, avui, la seva primera visita a les Terres de l'Ebre després de l'esclat de la polèmica per la sequera i el transvasament del Segre, projecte que ha aixecat molta polseguera al territori. El departament va al·legar 'motius d'agenda' per suspendre la seva visita a Tortosa i a Amposta, on aquesta tarda havia de presidir la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, organisme de participació del territori en el marc del pla integral de protecció del Delta de l'Ebre.

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) havia previst rebre'l amb una protesta i una catifa de sal, per simbolitzar els efectes que pot tenir un transvasament en el Delta. Segons explicà el portaveu del moviment, Manolo Tomàs, també es preveia per a l'ocasió recuperar les pancartes amb el lema Mai més un govern transvasista, que la PDE exhibia en temps dels governs de CiU i PP.

Segons Tomàs, el Departament de Medi Ambient ja estava advertit de les intencions de la PDE, ja que les van donar a conèixer en la reunió mantinguda amb l'Agència Catalana de l'Aigua el passat dimecres. Per tant, creu que s'ha volgut evitar que, per primera vegada, es veiés «un acte de protesta de la Plataforma contra un govern transvasista d'esquerres».

Per a Tomàs, però, «hauria estat important que el conseller veiés l'estat d'ànim de la gent de les Terres de l'Ebre en aquests moments» i que «comprovés que la PDE està per la defensa del territori mani qui mani». Amb tot, el moviment social manté els actes i les mobilitzacions previstes contra el transvasament del Segre i la interconnexió de xarxes, com ara la penjada de cartells arreu del territori d'aquest cap de setmana. La PDE també fa una crida especial a participar en l'assemblea general prevista per al dia 19 d'abril.