lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 d’abril, 2008

La guerra de l'aigua: Els parcs aquàtics han omplert dos mesos abans les piscines per esquivar les restriccions

La sequera també ha afectat els vuit parcs aquàtics que hi ha a Catalunya i que cada estiu reben més de tres milions d'usuaris. Davant l'entrada al nivell d'excepcionalitat 2 del decret de sequera, els parcs s'han vist obligats a omplir dos mesos abans les seves piscines.

Aquesta mesura els suposarà un augment de les despeses, perquè també han hagut d'avançar el tractament de l'aigua i la contractació de personal perquè pugui fer el manteniment de les piscines.

Les instal·lacions funcionen amb aigua no potable procedent dels seus propis pous. Cada una de les seves atraccions té un circuit tancat que permeten no malbaratar l'aigua.

"Un cop ha passat pel filtre i la depuradora, l'aigua queda en condicions òptimes per ser utilitzada una altra vegada", explica el president de l'associació de parcs aquàtics de Catalunya i gerent de l'Illa Fantasia, Josep Maria Cama. Gràcies aquests circuits tancats, segons Cama, un parc gasta deu vegades menys d'aigua que els usuaris d'un hotel gran.

Tot i el baix consum el sector no es vol desentendre dels problemes que genera la sequera. Illa Fantasia, per exemple, durà a terme per segon any consecutiu un programa educatiu batejat amb el nom de Cicle de l'Aigua, que té com a objectiu sensibilitzar els nens de la seva importància tant des d'un punt de vista mediambiental com científic. "S'ha d'aprofitar l'afluència de gent que tenim per fer pedagogia de l'aigua, i encara més ara", remarca el president dels parcs aquàtics, que assegura que el sector està en "permanent" contacte amb les administracions públiques.

A part de Vilassar de Dalt, també hi ha parcs aquàtics a Platja d'Aro, Roses, Lloret de Mar, la Pineda, Salou i Albinyana.

Igual que els darrers anys la majoria dels parcs aquàtics tenen previst obrir les seves portes a mitjans del mes de maig i tancar la temporada a finals del mes de setembre. El sector dóna feina cada estiu a més d'un miler de persones.