lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de maig, 2008

Benach i Niubò insinuen que hi pot haver llistes negres i que només presentaran la meitat d'avals

La candidatura ERC Futur, formada per Ernest Benach i Rafel Niubò, ja té 1.100 signatures que l'avalen per presentar-se a les eleccions per escollir el nou president i secretari general republicà, i aspira a acabar tenint-ne 1.500. Tot amb tot, només en presentarà la meitat, unes 700, per por a què es faci alguna llista negra amb els militants que li han donat suport. Gent d'Esquerra (Joan Puigcercós i Joan Ridao) ja va presentar dimecres 2.028 avals, i no descarta de presentar-ne uns centenars més dilluns, dia que expira el termini.

ERC Futur ha demanat a la sindicatura electoral que destrueixi els avals un cop els hagi validat per a evitar llistes negres. Com que no ha rebut resposta, diu que només en presentarà la meitat, suficients per atènyer el mínim que marca el reglament, 507, el 5% del total de la militància republicana al corrent de pagament. Així diu que preservarà la intimitat dels militants que poden tenir algun inconvenient en aparèixer públicament com a propers a la seva candidatura.

Gent d'Esquerra fa una petició pública perquè la campanya sigui el més neta possible i recorda que les quatre candidatures són representades a la sindicatura.

Les candidatures Reagrupament.cat (Joan Carretero i Rut Carandell) i Esquerra Independentista (Jaume Renyer i Uriel Bertran) esgotaran el termini, dilluns a les dues del migdia, per presentar les firmes necessàries.