lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de maig, 2008

Carod-Rovira adverteix que impedir l'aplicació de l'Estatut en matèria de finançament seria "un frau de llei"

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha advertit aquest dilluns al matí des de Deltebre que seria "un frau a la legalitat que algú digués que no podem aplicar l'Estatut", en referència a la negociació d'un nou sistema de finançament per a Catalunya. Carod ha reclamat a l'executiu espanyol que respecti la relació de bilateralitat amb el Govern prevista a l'Estatut en l'acord per a un nou finançament, tot recordant les necessitats de Catalunya al respecte. "Hi ha més pobres a Catalunya que habitants té Extremadura", ha assegurat.

"Si era un Estatut que a alguns ja ens semblava insuficient només cal que ens diguin que aprovem les llei per després no poder-les complir", s'ha queixat el vicepresident sobre les reticències generades al govern central al voltant de la concreció d'un nou model de finançament per a Catalunya. "La llei està del nostre costat", ha assegurat.

Després d'assegurar que el Govern, des del president fins els consellers, "s'ha posat al seu lloc" per "defensar els interessos del poble de Catalunya i la legalitat vigent", Carod-Rovira ha anunciat que reclamaran al govern estatal la "relació de bilateralitat" reconeguda a l'Estatut, tot i respectar els "tractes" que l'executiu de Madrid pugui tenir amb difrerents comunitats autònomes, "cadascuna de les quals té un marc legal diferent", ha precisat.

Segons ha reiterat el vicepresident, l'Estatut confereix al Govern aquesta bilateralitat i, a més, "fixa un sistema de finançament per sota del qual, si es fes i s'apliqués, estaria per sota de la llei". "No vull creure que el govern espanyol del senyor José Luis Rodríguez Zapatero no vulgui complir la llei", ha conclòs.