lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de maig, 2008

Els batlles d'ERC a l'Ebre apel·len a la pluja del cap de setmana per demanar que s'aturi el transvasament

Els tretze batlles d'ERC a les Terres de l'Ebre han fet públic un comunicat en què demanen al departament de Medi Ambient que actualitzi urgentment l'estat dels embassaments catalans després de la pluja que ha caigut aquest cap de setmana, 'congeli el projecte d’interconnexió de xarxes i analitzi la viabilitat per afrontar la situació de sequera sense la necessitat d’utilitzar la interconnexió'. El vice-president del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, diu que l'obra d'interconnexió es farà.

Els batlles diuen que els problemes hídrics del país no es poden resoldre sempre extraient aigua de l'Ebre. 'Hi ha alternatives més bones que s’han proposat reiteradament i que poden solucionar les necessitats hídriques actuals i futures del país', expliquen. Són d'acord amb l'aportació puntual d'aigua mitjançant vaixells, però no volen que una canonada permanent connecti l'Ebre amb Barcelona o València.

Contraposen la celeritat amb què l'estat ha licitat les obres amb la lentitud que mostra l'hora de crear d'altres infrastructures, com les variants de l’Aldea i Gandesa, l’autovia de l’interior, la construcció d’una nova estació de tren a l’Aldea i la millora de la línia Reus-Móra-Casp.

Diuen que aniran a la manifestació que la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha convocat diumenge a Amposta.

Signen el manifest Gervasi Aspa, batlle de Deltebre; Paco Gas, de Roquetes; Jordi Monclús, de Benifallet; Dani Andreu, de l’Aldea; Alfons Montserrat, d’Alcanar; Lluís Fernàndez, de Freginals; Fidel Ciurana, de Benissanet; Pere Muñoz, de Flix; Toni Borrell, de Miravet; Joan Josep Duran, de Móra d’Ebre; Bernat Pellisa, de Rasquera; Sebastià Frixach, de Corbera d’Ebre, i Carme Pelejà, de la Fatarella. També s'hi sumen Ferran Cid, proper batlle del Perelló; Lino Bertran, proper de Xerta; Ester Martí, de la Galera, i Francesc Fidel, proper alcalde de Bot.

Bloc de Pere Muñoz: MANIFEST D'ALCALDES EN DEFENSA DE L'EBRE

Carod diu que la canonada es farà

Carod-Rovira 120508 CATr El vice-president de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, diu que la canonada que connectarà les xarxes del Consorci d'Aigües de Tarragona i del sistema Ter-Llobregat es farà en funció del que diu el reial decret ja aprovat pel govern espanyol i defensa les obres amb l'argument que 'no es podria improvisar una solució quan no existissin les canonades' en una situació d'emergència nacional. Alego: LA CATALUNYA ENGANYADA

VilaWeb/ElPunt: Carod-Rovira defensa la construcció de la canonada del transvasament a Deltebre

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Que es posen d'acord, primer que res. Lo que no pot ser és repicar les campanes i anar a la processó: és a dir, això que ara fan los d'ERC. Per què no desautoritzen Carod, enlloc d'invitar-lo a que mos digue a casa tot això que diu? Per què no pleguen, si són prou coherents... Per què ????

Anònim ha dit...

Me penso que no pleguen precisament perque no torneu a entrar valtros, los convergents !!!

Anònim ha dit...

Excuses de mal pagador, esquerrans de pacotilla. Perquè no pleguen està més que clar: la cadira calente molt lo cul, i omple les butxaques d'alguns que feina tindrien per anar fent si treballessen com tothom... Si el motiu és perquè no tornon los convergents, i si per este motiu te passes pel forro los principis, los compromisos i lo que faigue falta, estem ben aviats amb estos independentistes de pa sucat en oli...