lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de maig, 2008

El govern mantindrà la prohibició d'omplir piscines per garantir l'arribada de més aigua de Tarragona

Graset 140508 CATr El govern estudia reformar el Decret de Sequera per a adaptar-lo a la situació d'Excepcionalitat després de les pluges d'aquests dies, però mantenint les restriccions en usos diversos de l'aigua. Una de les restriccions que es mantindria seria la prohibició d'omplir piscines. ara Si, ara No! CATr El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat que "té poc sentit aixecar determinades mesures quan, si no plou, s'hauran de tornar a posar en marxa d'aquí a tres setmanes". Montilla considera que mantenir certes restriccions no és més que "aplicar el sentit comú" i ha assegurat que el govern prendrà una decisió ferma al respecte en la seva reunió del dimarts 20 de maig dimarts i que a hores d'ara la Conselleria està "reestudiant" el Decret de Sequera.

Tarragona tanca l'aixeta

Ballesteros 140508 CATr

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha ordenat que els vaixells que porten aigua cap a Barcelona deixin d'omplir-se amb aigua dels pous del Camp de Tarragona. L'alcalde ha pres aquesta decisió arran de la previsió que aquest divendres es passi de la fase d'excepcionalitat 2 a la 1 del decret de sequera.

Aquest dijous hi ha una reunió entre el Consorci d'Aigües de Tarragona i l'ACA per aprovar que els vaixells es puguin omplir també amb aigua del minitransvasament de l'Ebre.

Ballesteros considera que l'esforç hídric que fa Tarragona no ha de servir "per omplir les piscines" de Barcelona i afegeix que l'aigua dels pous només s'ha d'utilitzar en situació d'extrema sequera.

-Ballesteros: Chapeau !!!

VilaWeb/ElPunt: «Sortim de l'UCI però continuem a l'hospital»

VilaWeb/ElPunt: El sistema Ter-Llobregat ha recollit de la pluja d'un dia l'aigua que porten 315 vaixells