lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de maig, 2008

Jaume Reixach: El “full de puta”

El delegat de La Vanguardia a Madrid, Enric Juliana –exercint, aparentment, d’oracle del president José Luis Rodríguez Zapatero-, ha descrit amb precisió el “full de ruta” que, segons el cronista del diari dels Godó, ens espera als catalans en els pròxims mesos. En síntesi:

1. El congrés d’Esquerra Republicana del mes que ve acabarà com el “rosari de l’aurora”, el partit del triangle es radicalitzarà i decidirà trencar el pacte de Govern a la Generalitat.

2. Això provocarà la celebració d’eleccions anticipades a Catalunya, abans d’acabar l’any.

3. Convergència i Unió guanyarà clarament les eleccions autonòmiques anticipades i tornarà, “sola o en coalició”, a governar la Generalitat.

4. El president José Montilla té les setmanes comptades i que s’hi posi fulles. El president José Luis Rodríguez ho ha decidit i ha decidit explicar la bona nova als catalans a través del cronista madrileny de La Vanguardia. La raó suprema de tot plegat: ZP vol que el pròxim congrés del PSOE sigui una bassa d’oli i vol gaudir d’una legislatura tranquil·la amb el suport estable de CiU a Madrid.

Si aquest és, realment, el “full de ruta” que José Luis Rodríguez Zapatero ens ha preparat als catalans, haig de dir-li (amb permís d’Esquerra Republicana) que s’equivoca d'any, de gent i de país. Senzillament, no volem que passi, no deixarem que passi i no passarà.

Per contra, si aquest és el desig obsessiu de La Vanguardia i, freudianament, gosen posar-lo en boca del president Rodríguez Zapatero, aleshores el “full de ruta” es converteix en un “full de puta”. Cal ser un gran hipòcrita i un grandíssim traïdor per anar a cercar a Madrid suports per desestabilitzar i enderrocar el Govern legítim de la Generalitat de Catalunya. Si La Vanguardia encapçala una conspiració política per carregar-se el president Montilla i col·locar, amb el suposat suport de ZP, Artur Mas a la presidència de la Generalitat que els Godó siguin valents, donin la cara i ho exposin en públic. No passa res: això és una democràcia, aquí tots ens coneixem des de fa molts anys i tothom és ben lliure de fer el ximple.

(Per cert, Juliana: Què ha dit el ministre d’Agricultura francès, Michel Barnier, sobre el transvasament del Roine?)

eldebat.cat