lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de maig, 2008

La PDE crida a la mobilització diumenge per aturar 'la canonada'

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va reiterar ahir que el Govern 'ha exagerat la sequera' per tirar endavant la interconnexió de xarxes. Consideren que l'única via que queda per aturar la canonada és la mobilització ciutadana i per això fan una crida a la màxima participació en la manifestació d'Amposta, aquest diumenge.

Per a la Plataforma, l'espoli a les Terres de l'Ebre comença demà dijous, amb l'aprovació que ha de fer el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) de la portada d'aigua de l'Ebre amb vaixells fins a Barcelona. En aquest sentit, el moviment preveu una nova mobilització demà a la seu del CAT, en el moment en què l'organisme doni llum verda de forma oficial a aquesta mesura.

Amb tot, el principal cavall de batalla de la PDE és la interconnexió de xarxes, «un transvasament que n'obrirà la porta a d'altres», segons apuntà el portaveu, Manolo Tomàs. Des del moviment s'ha denunciat de forma reiterada que el Govern estava generant una «alarma excessiva» amb la sequera per tal de justificar la interconnexió. Un fet que ha quedat demostrat, segons Tomàs, amb les darreres pluges.

Per al portaveu, el Govern s'ha plegat als interessos d'Aigües de Barcelona (Agbar) i «les Terres de l'Ebre estem sent la moneda de canvi». Així, el moviment social considera que «només una resposta clara i contundent» del territori podria aturar la canonada.

Més de 150 entitats adherides

La manifestació de diumenge a Amposta sortirà a les 12 del migdia del pavelló firal. Passarà per davant dels Serveis Territorials de Medi Ambient i recorrerà part de la ciutat fins arribar a la plaça del mercat, on es llegirà el manifest. A la mobilització s'hi han adherit més de 150 entitats i s'espera la presència també de ciutadans d'Aragó,Tarragona i Barcelona.

VilaWeb/ElPunt: La PDE prepara la manifestació amb més actes

VilaWeb/ElPunt: Un total de 27 entitats de l'Ebre signen un manifest contra el transvasament