lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de maig, 2008

El govern valencià reforça les seves reivindicaccions gràcies al transvasament

El govern del País valencià inclourà la conducció d'aigua a Barcelona com a "prova fonamental" al recurs d'inconstitucionalitat interposat per la Generalitat fa tres anys contra la derogació del transvasament de l'Ebre al País valencià, Múrcia i Almeria.

Vicente Rambla, portaveu del Consell, ha anunciat que aquesta iniciativa es formalitzarà la propera setmana. A més, ha afegit que no es tracta d'un recurs contra el decret del govern espanyol ni contra l'aportació d'aigua a Barcelona i a la seva àrea metropolitana, sinó que es pretén usar aquest transvasament com a prova per defensar el derogat al Pla Hidrològic Nacional.

El portaveu del Consell ha destacat que els arguments usats pel govern espanyol per derogar el transvasament de l'Ebre al País valencià, Múrcia i Almeria són contradictoris amb els esgrimits ara per autoritzar la transferència de recursos hídrics a l'àrea metropolitana de Barcelona.

"Varem dir que demanaríem que el TC es pronunciés sobre la decisió del govern espanyol de transvasar aigua de la conca de l'Ebre a Barcelona i això és el que estem fent", ha anunciat Rambla. A més, ha afegit que la iniciativa dels consell farà que el Tribunal es pronunciï "sobre el fons i la forma" d'ambdós transvasaments.

El govern valencià ha acordat sumar-se i donar suport al manifest de la "Plataforma d'alcaldes per l'aigua", en el qual s'exigeix els transvasament dels sobrants de l'Ebre recollits al Pla Hidrològic Nacional.

VilaWeb/ElPunt: Camps inclourà el transvasament a Barcelona en el recurs contra la derogació del Pla Hidrològic