lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de maig, 2008

Tresserras reclama a RTVE un canal en català per als Països Catalans

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras ha reclamat a RTVE que aprofita el passi a la Televisió Digital Terrestre (TDT) per crear un canal en català que emeti a Catalunya, País Valencià i Illes Balears, iniciativa que seria, segons Tresserras, "una gran oportunitat de negoci".

En declaracions posteriors a la clausura de la jornada La democràcia televisiva, el conseller ha recordat que l'àmbit lingüístic català "és el més gran d'Europa i un dels més grans del món que no té cap mitjà de comunicació audiovisual que s'hi dirigeixi específicament en la seva pròpia llengua", i que hauria de ser RTVE la cadena que hauria de desenvolupar aquest projecte ja que és la "única televisió amb capacitat legal per cobrir aquest àmbit".

Tresserras ha insistit en que el projecte "compliria una funció de respecte a la diversitat que marca la Constitució" al temps que "unificaria el territori" de parla catalana. Així mateix, ha considerat que una altra possibilitat seria que un dels vuit canals digitals de RTVE emetés en català o, en tot cas, "en llengües diferents al castellà".