lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de juliol, 2008

Benach assegura que "és hora de dir prou" a l'actual sistema de finançament

El president del Parlament, Ernest Benach, ha assegurat que 'és hora de dir prou' a l'actual sistema de finançament. Benach ha assegurat que les dades de les balances fiscals del 2005 'constaten que l'actual sistema de finançament és injust i perjudicial per Catalunya'. El president del Parlament considera que tant la 'solidaritat' de Catalunya i també d'altres territoris com les Illes Balears o el País Valencià són 'desproporcionades, debiliten la capacitat d'autogovern i tenen efectes perversos sobre la competitivitat econòmica del país'.

Benach ha assegurat que és 'bàsic' articular aliances amb els altres territoris catalans per reclamar 'allò que el nostre país necessita amb urgència'. El president del Parlament ha reflexionat entorn aquestes dades i ha declarat que és un 'repte de país' acabar amb aquest sistema de finançament i que, per tant, la responsabilitat és 'compartida amb totes les persones d'aquest país'.

Per això, el president aposta per dir 'prou també als tacticismes partidistes' i a 'les pors d'alguns davant aquesta qüestió'. Benach conclou assegurant que de la possibilitat d'obtenir un bon sistema de finançament en la pròxima negociació amb l'Estat Espanyol en sorgirà 'la clau del benestar i el progrés de les catalanes i els catalans, la clau del nostre futur'.