lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de juliol, 2008

Colom impulsa una nova Crida contra l’espanyolisme

Àngel Colom està impulsant la creació d’una nova Crida a la Solidaritat, amb formes renovades, que pretén donar resposta a l’onada d’espanyolisme que s’ha desfermat amb el manifest a favor del castellà i la forma com s’ha celebrat la victòria d’Espanya a l’Eurocopa. “Si ens ataquen com a país, hem de respondre, sempre amb formes no violentes”, assenyala Colom, que anuncia que s’implicarà personalment en la proposta. Aquesta es pot començar a fer visible coincidint amb la diada de l’Onze de Setembre.

La nova Crida, que no tindrà aquest nom, pensa “plantar cara” amb accions sempre pacífiques. Tindrà els mateixos objectius que el moviment que Colom va crear als anys 80, però inclourà innovacions. L’exlíder de la Crida recorda que, per molt menys que el manifest promogut pel diari El Mundo, es va crear precisament aquell model de resposta. Aleshores va ser pel manifest dels 2.300 de l’any 1981, que també era a favor del castellà. “El d’ara té el suport de dues televisions”, remarca Colom. La posada en marxa de la nova Crida va ser analitzada dimecres en un sopar a Barcelona, al qual van assistir unes 40 persones. A més de Colom hi havia altres militants de CDC, i dos càrrecs territorials d’ERC, a més de membres de les JERC i de la Unió de Joves. També hi van assistir membres del sindicat de l’ensenyament USTEC, i alguns representants de la nova immigració.

Segons Colom, que aplaudeix la resposta que va donar l’expresident Jordi Pujol al manifest contra el català, la nova Crida tindria cinc pilars d’actuació: la defensa de Catalunya com a nació, el dret dels catalans a tenir llengua pròpia del país, el dret a un Estat propi, el compromís de plantar cara de forma no violenta a les agressions i el convenciment optimista de la victòria.

“Catalunya ha de reaccionar, perquè vivim una ofensiva espanyolista tremenda”, opina Colom.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Cuidado con este pájaro, que a la que se descuiden les roba hasta el último céntimo y monta algun chiringuito independentista.

lo llaguter ha dit...

Gràcies, anònim, pel consell.
L'hem posat aquí precisament per això.
Guarda’m dels amics, que dels enemics ja me n'encarrego jo.