lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de juliol, 2008

Ja hi tornen !!!

El TSJC obliga la Generalitat a aplicar la tercera hora de castellà a Primària a partir del curs que ve lo Castellà 040708 RAC1 El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat al departament d'Educació que apliqui la tercera hora de castellà a Primària a partir de curs que ve segons una interlocutòria que s'acaba de fer pública, estimant així en part el recurs presentat per Convivència Cívica Catalana.

La sala del contenciós administratiu d'aquest tribunal ordena, com una mesura cautelar, a la Generalitat que "adopti les mesures necessàries per a garantir" a partir del curs 2008-2009, "l'estricte compliment" del decret del ministeri espanyol que obliga a impartir les tres hores setmanal de castellà, fins a "un número global de 665 hores".

La decisió de la Justícia és una mesura cautelar que no suposa un pronunciament sobre el fons de la qüestió, tot i que exigeix l'aplicació del decret ministerial a l'espera d'un pronunciament en ferm.

Així, el TSJC estima parcialment el recurs presentat per l'associació Convivència Cívica Catalana, en el qual ha sol·licitat la suspensió cautelar del decret d'Educació de la Generalitat que paralitzava l'aplicació de la tercera hora de castellà contemplada en les lleis estatals.

El dia 6 de juny, Esquerra va aconseguir frenar l'aplicació de la tercera hora el curs que ve. En una roda de premsa, Josep-Lluís Carod-Rovira i Ernest Maragall van anunciar un decret d'Educació que retardava un any l'aplicació del decret ministerial espanyol, que ara sí que s'haurà d'aplicar.