lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de juliol, 2008

El govern espanyol interposarà un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei de consulta popular basca

L'executiu diu que només l'estat té el poder de convocar un referèndum De la Vega 040708 RAC1 La vice-presidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha anunciat que l'executiu interposaria un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei de consulta popular aprovada pel Parlament basc el 27 de juny proppassat. De la Vega ha dit que l'anomenada consulta constituïa un referèndum i que el dret de convocar-lo només corresponia a l'executiu espanyol. El recurs, ha dit De la Vega, s'interposarà tant bon punt la llei aparegui publicada al Diari Oficial del País Basc.

La cambra basca va aprovar la llei la setmana passada, amb els vots favorables de 34 diputats: els d'PNB, Eusko Alkartasuna, Ezker Batua, Aralar i un dels nou de l'esquerra independentista basca. Hi van votar en contra els 33 diputats de PSE i PP.

En aquell ple, Juan José Ibarretxe va presentar el projecte, defensant-ne la legalitat i la legitimitat (vegeu un fragment de la intervenció). El govern basc preveu de convocar la consulta el 25 d'octubre.

-Vaja, en quines coses passa'l rato lo "nostre govern" de Madrit !!!