lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de juliol, 2008

ERC insta CiU a ''fer pinya'' davant el procés de negociació del model de finançament

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Ridao, ha demanat a Convergència i Unió (CiU) que faci "pinya" en relació amb la negociació sobre el model de finançament, i ha instat la federació nacionalista a no "repetir errors del passat", en referència a la negociació bilateral que el líder convergent, Artur Mas, va mantenir amb el govern espanyol l'any 2001. Ridao ha demanat també a CiU un posicionament clar davant un possible "col·lapse" dels processos de negociació del finançament i l'Estatut, donada la manca de definició d'un "horitzó nacional clar" dels convergents constatada en el seu 15è congrés celebrat el cap de setmana, segons Ridao.

El secretari general d'ERC s'ha referit al congrés dels convergents d'aquest passat cap de setmana, que ha servit per constatar la "cessió de l'espai sobiranista a Esquerra". Segons Ridao, aquest congrés ha estat una síntesi entre la "pragmàtica indefinició del pujolisme i posicions pròximes al dret a decidir amb petites gotes de sobiransime".

Ridao ha compartit, però, la constatació del "fracàs de la via autonomista" així com el "col·lapse de la via estatutària", però davant aquesta situació retreu a CiU no haver optat per "l'única solució possible", la construcció d'un "estat propi". "Convergència Democràtica no ha fet el pas perquè l'ombra d'Unió és molt allargada", ha opinat Ridao, que també ha atribuït la negativa de Convergència a situar dins els seus objectius la consecució d'un estat propi a "condicionants del passat" i a "sectors interns" de la formació política.