lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de juliol, 2008

La Comissió de la Dignitat estrena web

S'hi exposa un recull de documents relacionats amb la lluita de l'organització La Comissió de la Dignitat ha obert una nova web per aplegar-hi tota la informació sobre la reclamació dels papers que els franquistes robaren a institucions i particulars del nostre país. La web també publica notícies sobre el procés de reclamació i restitució dels documents i sobre l'entitat. Per Pep Cruanyes, portaveu de l'organització, 'la web vol ser una eina per a facilitar, tant com sigui possible, l'accés a la informació de l'entitat'.

A la secció de documents, hi ha tots els testimonis escrits de la feina de la comissió, des de la primeria a l'actualitat: des de l'acord del Parlament de sol·licitar la devolució dels papers, fins a la llei del retorn, aprovada el 2005 pel congrés espanyol, passant per la carta a la comissària europea de Cultura, Viviane Reding, una altra al ministre espanyol, José César Molina, i molts més.

A la web, també s'hi explica la història d'El més petit de tots', un símbol dels republicans catalans que van lluitar contra els feixistes, i que la Comissió ha fet seu. Cruanyes ha dit a VilaWeb que, si el govern espanyol no accelerava la devolució dels documents que encara restaven en mans de l'estat, interposaria una demanda judicial.